BOKA BESÖK


HUNDMASSAGE & FRISKVÅRD

FÖR ER HUNDS VÄLMÅENDE

Massage har fina effekter på hundens välmående. Hundens stressnivå minskar och produktionen av må-bra-hormoner ökar av att hunden får massage. Massage ger fina fysiska effekter för den friska hunden och är en viktig del av rehab för tillfrisknande.
Jannica är diplomerad hundmassör genom Axelsons Animal Massage School med tilläggskurs akupressurmassage och lymfmassage. Hon är även under utbildning till Hundfysioterapeut hos Redog.
Välkommen att boka en avslappnande stund för er hund!
Hundkurs Hundträning Hundsalong Hund Hundfrisör Kloklipp Hundbad Kil Karlstad Värmland Hundmassage Hundklipp Dog Wellness Sweden

VARFÖR HUNDMASSAGE?

Massagens effekter:
  • Ökad blodcirkulation. Massagen släpper på spänningar som gör att blodet kan cirkulera bättre genom muskeln. När blodet cirkulerar kan det transportera syre och näring effektivare till bindväv, inre organ, muskler och benvävnad.
  • Påskyndar lymfcirkulation. Lymfsystemet är en viktig för hundens immunförsvar. Lymfan för bort slaggprodukter samt överblivna proteiner hos cellerna. Ett välfungerande lymfsystem minskar risken för vätskeansamlingar som kan ge hunden svullnader.
  • Sänker blodtrycket. Vid massage frigörs Oxytocin, vilket är ett "lugn-hormon" som gör att hunden blir mindre stressad och mer avslappnad vilket är bra för återhämtning samt muskelavslappning.
  • Ökad utsöndring. Massage påverkar njurar och magtarmkanal, så kiss- och bajsproduktion aktiveras.
  • Öka elasticitet muskler och senor. Detta ger hunden en ökad rörelsefrihet då rörelseomfång ökar när muskelspänningar släpper. Massagen stimulerar ledvätskan samt minskar ledtrycket.
  • Glansig och friskare päls. När hunden får massage ökar ämnesomsättningen i hud och talgkörtlar vilket är positivt för pälsen.

VÅRA MASSAGE & FRISKVÅRDSBEHANDLINGAR

För hundens välmående erbjuder vi massagebehandlingar och friskvårdsbesök anpassade utifrån er hunds behov. Massage ger utrymme för återhämtning och avslappning.

NYBESÖK MASSAGE

Nybesök för er som inte varit hos oss tidigare för massage.

Under nybesök gör vi en inskrivning och går tillsammans igenom hundens form och eventuell sjukdomshistorik.

Vi undersöker hundens hållning och rörelseförmåga. En palpationsundersökning med händerna känner igenom hunden inför massagen.

Vid nybesök är massagetiden kortare för att hunden ska få känna på hur det är och vänjas in med känslan. Allt sker på hundens villkor.

Besökstid 40min.

MUSKELMASSAGE

Massage har fina effekter på hundens välmående. Hundens stressnivå minskar och må-bra-hormoner ökar av att hunden får massage.

Massage ger fina fysiska effekter för den friska hunden och är även en viktig del av rehabilitering för tillfrisknande efter sjukdom.

Besöket anpassas utifrån om hunden är i behov av djupare massage vid spänd muskulatur och bindväv eller avslappningsmassage.

Besökstid 30min.

LYMFMASSAGE

Lymfsystemet är en viktig del av hundens immunförsvar. Det fungerar som kroppens avfallssystem vars uppgift är att transportera bort slaggprodukter.

Lymfmassage är en lättare massage och genom att taktilt masser den ytliga bindväven kan lymfsystemet få fart.

Vid stopp eller trögt flöde i lymfsystemet samlas slagg och restprodukter i kroppen som kan skapa smärta och vätskeansamlingar.

Lymfmassage består av stykningar med lätt tryck mot lymfsystemets centralstationer. På detta sätt kan vi hjälpa kroppen föra bort överskottsvätska och slaggansamlingar.

Besökstid 30min.

AKUPRESSURMASSAGE

Akupressur är en uråldrig orientalisk behandlingsmetod som härstammar från akupunkturläran. Vi arbetar med hunden meridianbanor genom att stimulera kroppens akupressurpunkter.

Vid obalans i kroppens energisystem menar den kinesiska medicinen att hälsoproblem uppstår.

Vid akupunktur används manuellt tryck av händerna som löser upp blockeringar. Meridianerna kan ha över- eller underskott av energiflöde.

Akupressurstimuleringen hjälper kroppen till en jämn kroppsbalans som råder i en frisk kropp.

Besökstid 30min.

FRISKVÅRDSBESÖK

Tillsammans går vi igenom hundens vardag och eventuell problematik. Hunden får en friskvårdskontroll genom palpationsundersökning och rörelseanalys av rörelseapparaten.

Vi går igenom hur arbete kan ske hemma för att stärka upp eventuella svagheter. Ni får med er kunskap för hemmaträning utifrån behovet.

Vid skada ska veterinär besökas i första hand.

Besökstid 45min.

STRETCHGENOMGÅNG

Tillsammans går vi igenom vad stretchning är, dess syfte och fördelar. Vi visar djurägaren lämpliga positioner utifrån hundens behov.

Djurägaren får en genomgång i utförande för att kunna använda kunskapen i vardagen hemma. Ni får med er ett stretchschema hem anpassat till er hund.

Besökstid 30min.

MASSAGE ÄR INTE LÄMPLIGT VID:

-Infektioner samt inflammationer

-Feber

-Hudeksem samt hudproblematik eller sår

-Blödningar eller blodsjukdomar ex. Hemofili, Borelia

-Cancer eller Epilepsi

-Dräktig tik

-Hjärtproblematik

-Medicinering

Hund ska vänta med massage 2 veckor efter vaccinering samt 5 dagar efter avmaskning. Karenstid 7 dagar.