BOKA BESÖK

UTSTÄLLNINGSKURS/TRÄNING

Utvecklas tillsammans med er hund inför utställning genom att delta på kurs, ringträning eller privatträning. Vi hjälper er till utveckling och glädje för utställning.
Hundkurs Hundträning Ringträning Utställning Hundutställning Hundsalong Hund Hundfrisör Kloklipp Hundbad Kil Karlstad Värmland Hundmassage Hundklipp Dog Wellness Sweden

RINGTRÄNING INFÖR UTSTÄLLNING

Vi har ringträning inför utställning regelbundet.
Ett ringträningstillfälle är 60min där vi varje gång tränar praktiskt på rörelseuppvisning samt uppställning. 
Passar alla oavsett kunskapsnivå, hunden behöver kunna träna i närheten av andra hundar. Ringträningen passar för nybörjare som önskar testa på utställningsträning eller för de ekipage som vill underhålla träning genom att träna med störning.
Önskar ni få fördjupad kunskap rekommenderar vi kursträffar eller privatträning. 
Aktuella träningsdatum publiceras på via vår Instagram och Facebook.
Hundkurs Hundträning Ringträning Utställning Hundutställning Hundsalong Hund Hundfrisör Kloklipp Hundbad Kil Karlstad Värmland Hundmassage Hundklipp Dog Wellness Sweden

UTSTÄLLNINGSKURS NYBÖRJARE

Kursinnehåll

Nyfiken på utställning eller i startgroparna och vill lära dig grunderna? Då är detta kursen för dig!

Vi går igenom grunderna i utställningens olika moment såsom individuell presentation, konkurrens, stadga i stående, attityden i rörelserna, trygghet i hantering, kontakt samt följsamhet. Det kommer finnas tillfälle att öva på det som just ni behöver träna mer på. I slutet av kursen sammanfattar vi kursens moment i en träningsutställning med coachning för att förbereda er för hur en utställning går till. Kursen innehåller främst praktisk träning med vissa teoretiska inslag. Träningen sker enbart med positiva metoder.

Vi träffas vid fem tillfällen á 60min för praktiska övningar, teori samt tillfälle för frågor.

Kursen hålls utomhus i  Kil där vi tränar i grupp.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen anpassas utifrån deltagarna och momenten passar alla nivåer på både hundar och förare.

Kursen är lämplig för valpar från 4 månader och uppåt. Alla raser är välkomna men hunden behöver kunna träna i närheten av andra hundar. Hunden ska vara fullvaccinerad.

Kursledare

Jannica tävlar aktivt inom utställning både med sina egna samt andras hundar på uppdrag. Hon har tävlat på större utställningar såsom Crufts med fina resultat. I hennes fyrbenta flock finns tre Berner Sennenhundar som hon hon tränar inom olika hundsporter såsom utställning, K9 biathlon, caniX, nosework, personspår, viltspår, mm. Jannicas utgångspunkt i all hundträning är en fin relation tillsammans med hunden för att få hunden att känna sig positiv och bekväm i samarbetet med föraren. Jannica arbetar regelbundet som handler på uppdrag samt utställningscoach för nybörjare och tävlingsmotiverade. 

Anmälan

Anmäl dig genom att skicka ett mail med kursdeltagarens namn, hundens namn, ras samt ålder. Betala samtidigt in kursavgiften till Bankgiro 5623-5815 eller Swish 123 307 1628. Önskar ni betala med Klarna så uppge det i anmälan.

Du erhåller en plats endast när kursavgiften är erlagd. Läs kursvillkor längst ned på denna sida.

KURSDATUM

Utställningskurs Nybörjare

Kurstart försommar 2024

Datum: Söndagar kl. 14-15:15. 

Kursdatum: Vecka 18 5/5, Vecka 19 12/5, Vecka 20 19/5, Vecka 21 26/5, Vecka 22 2/6.

Plats: Utomhus Kil

Begränsat antal platser!

1599kr
Hundkurs Hundträning Ringträning Utställning Hundutställning Hundsalong Hund Hundfrisör Kloklipp Hundbad Kil Karlstad Värmland Hundmassage Hundklipp Dog Wellness Sweden

PRIVATTRÄNING

Det finns möjlighet att boka privatträning i utställningsträning. Vi tränar på det ni som ekipage är i behov av inför utställning oavsett om ni är nybörjare eller mer erfarna och önskar utvecklas.
Meddela gärna i förväg vad ni önskar gå igenom så ordnas ett anpassat träningsupplägg.
30min 499kr. För genomgång av enstaka moment.
60min 899kr. För introduktion eller utveckling inom utställning/handling. 

VEM ÄR HANDLERN JANNICA?

Jannica hade inte tidigare erfarenhet av utställning då hon deltog på sin första inofficiella hundutställning i april 2017. Det var nervöst att äntra ringen för en som gärna vill kunna allt innan något påbörjas. Tryggheten fanns i att göra det tillsammans med sin fyrbenta vän.
Samma år i december 2017 var det en helt annan handler som gick in i ringen på Stockholm hundmässa. Jannica hade blivit som besatt av utställning och att lära sig allt som gick att veta. Hon tränade fyra hundar av olika raser samtidigt under detta år då hon märkte att varje hund krävde olika träning och handlag, vilket utvecklade henne som handler att vara anpassningsbar. Hon tränade på att grooma hundar inför utställning och intresset för pälsvård växte.
Den där dagen i Stockholm gick över förväntan då hunden Jannica tävlade med vann och kvalade sig till Crufts, engelska kennelklubbens flaggskepp och ett av världens största hundevenemang.
Jannica bestämde sig för att åka till England då denna chans kanske inte skulle komma åter. Träningen och förberedelserna steppade upp ett steg till inför resan och det var mycket att läsa på. Med hunden i bakluckan och bilen full med groominggrejer och packning for hon till England. En lång resa i kortfattat format. Allt satt som aldrig tidigare i utställningsringen på Crufts. Jannica var som i en fantastisk bubbla tillsammans med hunden och de båda njöt av ringspringet. Ekipaget pekas in för placering medan domaren håller upp en röd rosett. Chocken var ett faktum och det otroliga hände - De vann!
Sedan dess är Jannica en inbiten handler med många träningstimmar i ryggen, men hon tar inte något för givet. Träning behövs regelbundet för att det ska sitta i kroppen både för handler och hund. Samarbetet behöver upprätthållas och det finns alltid utvecklingspotential.
Sedan hösten 2023 är Jannica även utbildad handlingdomare.  I sitt tidigare  arbetsliv har hon arbetat med ledarskap och utbildning samt haft personalansvar.
Vill ni starta er utställningsresa? Jannica hjälper er så gärna!
Varmt välkommen att utvecklas inför utställning tillsammans med Dog Wellness Sweden
Hundkurs Hundträning Ringträning Utställning Hundutställning Hundsalong Hund Hundfrisör Kloklipp Hundbad Kil Karlstad Värmland Hundmassage Hundklipp Dog Wellness Sweden

KÖPVILLKOR KURS/TRÄNING

Denna information är viktig att känna till innan Ni anmäler er till kurs/träning hos Dog Wellness Sweden. Genom att skicka en kursanmälan har ni godkänt dessa villkor.
  • Du erhåller en kursplats endast när kursavgiften är erlagd.
  • Skulle kursen bli inställd återbetalar vi anmälningsavgiften, vi står inte för övriga utgifter/kostnader Ni haft i samband med kursen.
  • Kursköp omfattas inte av ångerfristen enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.
  • Anmälan är bindande och du ansvar själv för att sälja platsen om du ej kan närvara. Utebliven närvaro på kurstillfällen ersätts inte.