BOKA BESÖK
Hundkurs Hundträning Hundsalong Hund Hundfrisör Kloklipp Hundbad Kil Karlstad Värmland Hundmassage Hundklipp Dog Wellness Sweden  Valpkurs Hundträning Hundkurs

VALPKURS

Valpkurs ger er en bra start!

Så kul med en ny familjemedlem! Valpkurs ger en bra grund till gott samarbete för er och valpen som skall vara livet ut. Målet med kursen är att ni som hundägare ska få med er verktyg om hur ni tryggt och lekfullt kan träna valpen för att stärka er relation.

Under kursen får ni och valpen möjlighet till att umgås och träna tillsammans utifrån belöningsbaserad metod. Belöningsbaserad träning innebär att när hunden gör rätt så belönas detta genom att valpen får lön i form av ex. leksak eller godis. Vi ställer krav men på ett roligt sätt där vi är vänliga och bestämda.

Kursinnehåll

Under kursen kommer vi gå igenom:

  • Positiv grundlydnad, inlärning

  • Kontakt

  • Allmän hundvård

  • Inkallning

  • Sitt, ligg, stanna

  • Avslappning och Passivitet

  • Koppelgående

  • Miljö och socialträning

  • Hantering

Vi träffas vid fem tillfällen á 75min för praktiska övningar, teori samt tillfälle för frågor. Detta upplägg ger valpen naturliga pauser under kursträffarna.

Vid det första tillfället går vi igenom vilka ni är samt era mål/förväntningar. Det finns tid för frågor under kursens gång och även utrymme för önskemål av innehåll.

Kursen hålls utomhus i Karlstad eller Kil där ekipagen tränar i grupp.

Det ingår inget kursmaterial men går bra att ta anteckningar under kursens gång.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen anpassas utifrån deltagarna och momenten passar alla nivåer på både hundar och förare.

Kursen är lämplig för valpar från 12veckor. Valpen ska vara fullvaccinerad. Ta med vaccinationsintyg vid kursstart.

Kursledare

Kursen hålls av Jannica Lönnberg som driver en hundspasalong under namnet Dog Wellness Sweden i Karlstad. Jannica är under utbildning till hundfysioterapeut samt hundmassör, har tidigare varit kursledare hos Medborgarskolan.

Idag består hennes fyrbenta flock av tre Berner Sennenhundar och en Chihuahua i olika åldrar som hon tävlar inom olika hundsporter såsom utställning, K9 biathlon, caniX, nosework, personspår, viltspår, mm. Jannicas utgångspunkt i all hundträning är en fin relation tillsammans med hunden för att få hunden att känna sig positiv och bekväm i samarbetet med föraren.

Ta med vid kurstillfällen

Använd kläder efter väder.

Medtag: Halsband, koppel, supergott godis i små bitar gärna både mjukt och hårt, någon leksak som valpen tycker om, filt och vattenskål.

Anmälan

Anmäl dig genom att skicka ett mail med kursdeltagarens namn, hundens namn, ras samt födelsedatum. Betala samtidigt in kursavgiften till Bankgiro 5623-5815 eller Swish 123 307 1628. Önskar ni betala med Klarna så uppge det i anmälan.

Du erhåller en plats endast när kursavgiften är erlagd. Läs kursvillkor längst ned på denna sida.

VALPKURS

Kursstart Våren 2024

Plats: Karlstad och Kil

1599kr